Dutch Hospitality® | Safety Coach

Iedereen in uw bedrijf moet veilig en gezond kunnen werken. Aan het einde van de werkdag wil iedereen weer heel naar huis. Als werkgever bent u hier medeverantwoordelijk voor, de andere verantwoording ligt bij uw werknemer. De safety coach binnen uw bedrijf houdt proactief toezicht op het veiligheidsproces binnen uw bedrijf, doormiddel van coachen en aanspreken van de medewerkers op gebied van orde en netheid, veiligheid en gezondheid, onveilig gedrag, psychosociale arbeidsbelasting e.d   

Cursus informatie:

Opleidingsniveau: MBO 2 >
Duur opleiding: drie cursusdagen van 8 uur
Vakgebied: ARBO, Veiligheid
Erkenning: Certificaat van deelname


Meerwaarde.

In onze training “Safety coach” krijgen uw medewerkers achtergronden en handvatten om collega’s te coachen en aan te spreken op onveilig gedrag op de werkvloer. Door directe aansturing die hoofdzakelijk proactief i.p.v. reactief zal plaats vinden, wordt onveilig gedrag voorkomen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor afdelingsmanagers, teamleiders, facility managers die verantwoordelijk zijn voor een team van medewerkers. De training kan ook gebruikt worden als verfrissing of verdieping van uw preventieadviseurs of safety managers

De Dutch Hospitality®

Onze training kent een perfecte balans tussen theoretische kennis en praktische voorbeelden. Aan de hand van casuïstiek wordt de lesstof toegelicht en zo een realistisch beeld van de praktijk geschetst. Onze trainers hebben ruime praktijkervaring en zullen tips en tops met u delen. Hierdoor krijgt men een beter inzicht en is de stof direct toepasbaar in de praktijk.

Programma

In het programma van 3 dagen van 8 uur, met een lunchpauze behandelen wij de volgende onderdelen:

Dag 1: Herkennen van onveilig gedrag

Dag 2: Coaching en aanspreken

Dag 3: Verdieping en eindpresentatie

Mogelijke onderwerpen die aan de orde komen tijdens deze training:

  • Orde & Netheid op de werkplek
  • Veiligheidsgesprekken
  • Arbowetgeving
  • Melden en analyseren van incidenten
  • Routine en reflexen
  • LMRA’s & Toolbox
  • Omgaan met gevaarlijk stoffen

Maatwerkopleiding:
De opleiding wordt in samenwerking met u aangepast aan uw wensen en omstandigheden, neem voor een offerte of meer informatie contact met ons op.
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn